A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вацлавпільський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району

Рекомендації закладам освіти та їх засновникам

Дата: 07.03.2023 18:14
Кількість переглядів: 13

 

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТА ЇХ ЗАСНОВНИКІВ

Утримати освітній фронт та забезпечити якість освіти у воєнний та повоєнний період – пріоритетне завдання усіх освітян.

З метою підвищення якості освітньої діяльності закладу освіти, удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості закладів, забезпечення сталого розвитку освіти на території Житомирської області, управління Державної служби якості освіти у Житомирській області комунікує із засновниками закладів освіти, Структурними підрозділами з питань освіти органів місцевого самоврядування, керівниками закладів освіти, надає рекомендації та практичну допомогу (у тому числі з виїздом на місце) закладам освіти усіх рівнів (окрім вищої) у межах визначених повноважень та відповідно до компетенції.

! Звертаємо увагу, що на сайті Державної служби якості освіти України у розділі «РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗАКЛАДАМ ОСВІТИ» (https://sqe.gov.ua/diyalnist/rekomendacii-zakladam-osviti/) розміщені практичні порадники та методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Для засновників ЗО:

Порадник для органів місцевого самоврядування: https://sqe.gov.ua/.../Povnovazhennya_OMS_zabezpechennya... .

Практичний посібник, що пояснює, яку роль відіграють засновники шкіл у забезпеченні якості освітньої діяльності, та фокусує увагу на основних етапах інституційного аудиту «ІНСТИТУЦІЙНИЙ АУДИТ ШКОЛИ: що варто знати засновнику закладу загальної середньої освіти»: https://sqe.gov.ua/.../Instituciyniy_audit_gromadam_SURGe...

Практичні питання-відповіді:

Як розробити стратегію розвитку закладів освіти в громаді? https://sqe.gov.ua/strategia-shkoly-zasnovnyk-gromada/

7 причин ініціювати інституційний аудит шкіл у громаді: https://sqe.gov.ua/derzhavna-sluzhba-yakosti-osviti-7.../

Для керівників ЗЗСО:

1. Посібник «Абетка для директора» – практичні поради щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості та проведення самооцінювання освітніх і управлінських процесів (https://sqe.gov.ua/.../Abetka_dyrektora_2021_SQE_SURGe.pdf)

2. Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у ЗЗСО (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1480729-20#Text).

3. Практичні питання-відповіді:

Як розробити стратегію розвитку школи: план для директора? https://sqe.gov.ua/yak-rozrobiti-strategiyu-rozvitku-shkol/

Самооцінювання школи: чекліст на початок ІІ семестру: https://sqe.gov.ua/samoocinyuvannya-shkoli-cheklist-na.../ .

Створення власної освітньої програми: поради для директора школи: https://sqe.gov.ua/stvorennya-vlasnoi-osvitnoi-program/ .

Індивідуальна освітня траєкторія: запитання й відповіді для директора школи: https://sqe.gov.ua/individualna-osvitnya-traiektoriya/ .

Ресурси для організації якісного інклюзивного навчання: https://sqe.gov.ua/resursy-yakisnoho-inkluzyvnoho.../ .

Для керівників ЗДО:

Порадник для директора закладу дошкільної освіти «Як створити внутрішню систему забезпечення якості освіти»: https://ezavdnz.expertus.com.ua/book?bid=38817

Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти: https://sqe.gov.ua/.../Metodichni_rekomendacii_SQE_2020...

Для керівників ЗПО:

Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти: https://sqe.gov.ua/.../Metodichni-rekomendacii-ZPO... .

Управління Державної служби якості освіти у Житомирській області відкрите до спілкування та співпраці й готове надавати консультаційну допомогу закладам освіти, їх засновникам.

Джерело: Управління Державної служби якості освіти у Житомирській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень