A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вацлавпільський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району

Щодо ДПА та ЗНО у 2022

Дата: 04.01.2022 20:28
Кількість переглядів: 43

???????? Шановні друзі, війна змінила наші життя, і певні події складно планувати. Однак якщо ви цього року розглядаєте можливість вступати до закладів вищої освіти України (бакалаврський ступінь), будь ласка, ознайомтеся з інформацією, поданою нижче.

???? Якщо ви цього року закінчуєте здобувати повну загальну середню освіту (учень/учениця ліцею, гімназії чи студент/студентка І?ІІ курсу коледжу) і ще не зареєструвалися для участі в ЗНО (навіть не створили реєстраційної картки) ? до 9 квітня, будь ласка, створіть реєстраційну картку. Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для участі в тестуваннях, а й для подання вами документів для вступу.

??Увага! У реєстраційній картці Ви побачите поля для вибору предметів ЗНО/ДПА. Заповніть їх, будь ласка, навіть попри скасування ДПА у формі ЗНО. Якщо є змога, роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби додайте медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і передайте керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся. Якщо такої можливості немає ? не хвилюйтеся: достатньо того, що ви сформували реєстраційну картку.

??Так, цього року неможливим є проведення традиційних ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ, з огляду на що заплановано запровадити тестування, подібні до них, а саме:

?? національний мультипредметний тест (НМТ) ? для вступу для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця), на кон’юнктурні та медичні спеціальності (зокрема, контракт);

?? магістерський комплексний тест (МКТ) ? для вступу до магістратури на спеціальності «Право» та «Міжнародне право»;

?? магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) ? для вступу до магістратури на окремі спеціальності.

???? Національний мультипредметний тест складатиметься з трьох предметів:

• української мови,

• математики,

• історії України.

Завдань з української літератури не буде.

??Загалом учасники ЗНО повинні виконати 60 завдань за 80 хвилин.

???????????????????????Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок.

НМТ проводитиметься офлайн – так само, як минулі роки.

????Випускники повинні будуть прийти до визначеного в районі місця проживання (або тимчасового перебування) центру тестування і скласти іспит. Враховуючи воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час.

?Якщо під час тестування розпочнеться повітряна тривога, то проведення мультипредметного іспиту призупинять, а його учасники мають перейти у безпечне місце.

?? Майбутні вступники матимуть на проходження тесту мінімум 10 днів (без урахуванням можливої додаткової сесії.

Щоразу варіанти завдань будуть різними, аби забезпечити прозорість результатів.

?Також абітурієнти для вступу мають подавати мотиваційний лист – документ, у якому пояснюють причини, з яких вважають себе найкращими кандидатами для вступу на відповідну навчальну програму конкретного університету.

Зазвичай такий лист має мінімальну вагу і потрібен лише для того, щоб надати перевагу умовно одному з двох вступників, які набрали однакову кількість балів ЗНО. Раніше такі збіги були рідкісним явищем, але не цього року.

При вступі в умовах війни мотиваційний лист матиме дещо вищу цінність, адже випускники здаватимуть не чотири предмети, а один.

???? Подання документів, співбесіди, творчі конкурси, фахові іспити і підтвердження місця навчання зможуть відбуватися з будь-якої точки світу

?Для вступу на бакалаврат потрібні результати тесту + мотиваційний лист + заява. Подання документів і підтвердження місця навчання буде здійснюватися через інтернет.

?Для вступу в коледж і ЗВО для деяких спеціальностей буде проведений творчий конкурс.

?Для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра передбачається проведення спрощених аналогів ЄВІ, ЄФВВ – магістерського комплексного тесту (МКТ) для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерського тесту навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей, які будуть проводитись подібно до НМТ. Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами фахового іспиту в закладі освіти.

??В інших важливих питаннях буде максимально збережено усталені правила та схеми організації роботи. Адресне розміщення бюджетних місць, широкий конкурс, відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, вступ для здобуття другої освіти, подання 5 заяв на бюджетні місця та до 20 заяв у загальному обсязі тощо. Більш докладно це буде описано в нових нормативних документах разом зі строками проведення вступної кампанії. Строки вступної кампанії можуть змінюватись у разі несприятливої безпекової ситуації.

Джерело: Департамент освіти і науки Житомирської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень