A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Вацлавпільський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району

1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Дата: 07.05.2020 21:06
Кількість переглядів: 239

“1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. 75 років минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат на українських землях, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя  мільйонів  українців.

  8 та 9 травня 2020 року Україна, разом з усім світом, відзначає День пам'яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

День пам'яті і примирення та День перемоги

     75 років відділяє нас від дати, коли наші діди разом з усім світом раділи Перемозі. Ці роковини викликають почуття радості, гордості за наш народ та гіркий сум водночас, вони уособлюють героїзм, силу духу, важку працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих життів, нездійсненних мрій.  8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення для  того, аби вшанувати подвиг Українського народу, увічнити пам’ять про загиблих.   9 травня ми святкуємо День Перемоги усього цивілізованого світу над гітлерівською коаліцією, над нацизмом та фашизмом.
Усі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у тій війні свої життя, чия юність та молодість були перервані та покладені на вівтар перемоги. Ми пам'ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні особливо цінуємо та розуміємо ціну мирного життя. Як ніколи, для нас є актуальними слова « зі сльозами на очах», адже   зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором.  Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже шість років і ми не маємо права програти, бо, як і 75 років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця.

     Наш земний уклін усім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував Україну.  Наш земний уклін усім, хто сьогодні, ціною власного  життя здобуває мир для нашої країни, для кожного з нас. Нехай незгасне світло тодішньої Перемоги додає нам віри у мир та щасливе майбутнє сьогодні. Щира вдячність сердець і пам’ять про величний подвиг захисників житиме !

Хай мир і злагода панують на нашій землі!

 8 травня в гімназії  о 10 год. біля меморіалу пам´яті відбулася заупокійна панахида пам’яті наших односельчан,  які загинули та померли від ран  на фронтах Другої світової війни,  яку провів Митрофорний протоієрей  Олександр. 

      Приєднайтесь до панахиди своїми думками, своїми серцями, схиліть голови,  на знак великої вдячності за своє життя.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень